Onderwijs 10-14 Houten

Een dag bij

Op deze pagina lees je over ons dagritme, onze locatie en ons onderwijsatelier. Zo leer je ons al een beetje kennen.
Wil je je aanmelden voor een informatieavond of open lesmiddag? Kijk dan bij ‘Nieuwsgierig?’

Ons dagritme

8.30 uur

De deur staat open. Alhoewel de lessen pas om 9.00 uur starten, ben je toch al welkom. Je kunt zo rustig de dag beginnen en heb je tijd om even te kletsen met je klasgenoten, iets lezen. Ook geeft dat je de mogelijkheid om met je coach over je ontwikkelplan voor de komende periode te praten.

9.00 uur

Start van de dag. Iedere dag beginnen we met een   met je eigen groep. Met elkaar kijken we of er bijzonderheden zijn om er een goede dag van te maken. Tijdens de check-in is er ook ruimte voor het delen van een actualiteit.

9.15 uur

In de ochtend krijg je vakken zoals Nederlands, rekenen, wiskunde en Engels van de docenten van de basisschool en voortgezet onderwijs. De instructie en verwerking stemmen we af op wat jij nodig hebt.

11.15 uur

Tijd voor Iedere dag is er tijd om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeldoelen. De ene leerling werkt bijvoorbeeld aan het leren plannen van (huis)werk, de ander werkt aan extra wiskunde of er is tijd voor extra uitleg voor een vak wat nog iets lastiger is.

12.00 uur

Het is pauze. Tijdens de pauze kun je in ons eigen onderwijsatelier blijven. Je kan ook kiezen om af te spreken met vrienden in de grote aula van de school.

12.30 uur

In de middag ga je werken aan het thema dat centraal staat. Binnen dit thema komen verschillende vakken aan bod zoals bijvoorbeeld aardrijkskunde, biologie en geschiedenis, maar ook ICT en muziek. Je werkt alleen maar ook samen met anderen aan opdrachten. De basisdocent en vakexperts geven uitleg en feedback en zorgen ervoor dat je de juiste kennis en vaardigheden leert.

14.45 uur

Langzaam komt er een einde aan de lesdag. Tijdens de   kijk je met je eigen groep terug op de dag. Wat ging er goed en waar wil je morgen aan denken?

15.00 uur

De lesdag zit er op, maar je hoeft nog niet naar huis. Je kan tot 16.30 uur in ons onderwijsatelier blijven om te werken aan huiswerk of andere opdrachten. Ook kun je gewoon nog even blijven om te kletsen met een vriend of vriendin. Er is altijd iemand van het team 10-14 aanwezig om nog een vraag aan te stellen.

16.30 uur

De dag zit er nu echt op. Onderwijs 10-14 Houten sluit haar deuren.

 

Onze locatie

Bij het zoeken naar een passende locatie en de inrichting van Onderwijs 10-14 Houten, vonden wij het belangrijk dat:

  • de locatie in of in nabijheid van het voortgezet onderwijs ligt;
  • de locatie makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer;
  • dat we gebruik kunnen maken van bepaalde voorzieningen van het voortgezet onderwijs (gymzaal, internetvoorzieningen en aula).

We zijn dan ook blij dat Onderwijs 10-14 Houten met ingang van schooljaar 2020-2021 van start kon gaan in een gedeelte van College de Heemlanden. Naast College de Heemlanden maken we ook gebruik van voorzieningen van Houtens. Op deze manier raken de leerlingen met beide scholen vertrouwd. Wel zo fijn als de leerling in leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs voor één van deze scholen kiest.

Onze onderwijsateliers

Binnen Onderwijs 10-14 Houten spreken we over een onderwijsatelier in plaats van een klaslokaal. Het onderwijsatelier staat voor meer dan een ‘gewoon’ klaslokaal. De ruimtes zijn verdeeld in verschillende zones: zo is er bijvoorbeeld een instructiezone, samenwerkzone en een stiltezone. In de onderwijsateliers staan ook tafels waar je staand kan werken, omdat wij weten dat tieners het niet fijn vinden om de hele dag te zitten.
Daarnaast hebben wij ook een onderwijsplein. Op het onderwijsplein kun je rustig samenwerken en stil werken. In de pauzes kun je op het onderwijsplein gebruikmaken van de chillzone. Hier kun je op een iets meer relaxte manier overleggen of bijvoorbeeld een boek te lezen.