Feestelijke opening Onderwijs 10-14 Houten

Feestelijke opening Onderwijs 10-14 Houten

Gisteren heeft de officiële opening plaatsgevonden van Onderwijs 10-14 Houten. Het was een bijzondere middag voor de leerlingen en het team van 10-14. Ruim een week geleden lag er nog een uitgebreid draaiboek klaar om er met de leerlingen, het team en genodigden hier een hele speciale dag van te maken. Toch hebben we moeten besluiten in goed overleg met de alle betrokkenen, om de opening op deze manier niet door te laten gaan. Dit heeft te maken met de maatregelen rondom het Covid-19 virus op de school.

Gelukkig hebben we sinds maandag ook een eigen leerlingenraad. Samen met hen is gekeken over hoe we er toch met elkaar een feestelijk moment van kunnen maken. Wat mooi om te ervaren dat de leerlingen direct in mogelijkheden gingen denken. Binnen 15 minuten was er een alternatief programma bedacht.

Gistermiddag was het zover. Na een feestelijke binnenkomst in onze ruimte hadden we via Teams contact met wethouder Kees van Dalen. Leerlingen gaven via een korte presentatie uitleg over ons onderwijsatelier en de manier van werken. Na een korte toespraak en de officiële opening door de wethouder was het tijd voor champagne (uiteraard 0%) en taart. Zo werd het toch nog een hele bijzondere en feestelijke middag met elkaar.